Viyana’nın yeşil yüzü

Viyana ve genel olarak Avrupa Türklerin, seyahat yazarlarının sıklıkla ziyaret ettiği yerler. Ben de bunlardan biriyim. Gezerken amacım ise biraz daha farklı; gittiğim yeri yerli gibi gezmek.. Bu yüzden bazı şehirler zaten çok fazla kaleme alındığı için buraların gezilecek yerlerini ayrıntılı yazmaktansa gördüğüm özel yerlerini sizinle paylaşmayı yeğliyorum. Viyana da bu şehirlerden biri. Viyana’nın gezilecek yerlerini, binalarını, tarihi mekanlarını internetten kolaylıkla bulabilirsiniz. Ama biraz daha farklı olarak ben size Viyana’nın yeşil yüzünü göstereceğim. Özellikle baharda Viyana’da olacaklar için, Viyana’yı yerlisi gibi gezmek için; işte size Viyana’nın yeşil yüzü!

Minnak, sessiz, sakin bir park; Rudolfspark

Jpeg

Jpeg

Piknik yapmak serbest 🙂

Jpeg

Ağaca sırtını dayayarak oturmak da 🙂

Tuna Nehri Kenarı

Jpeg

İsteyen karşıda şezlonglu kafede güneşlenebilir..

Jpeg

İsteyen merdivenlerde oturup Tuna’yı çok kısa mesafeden seyredebilir…

Hem yeşil hem tarihi park; Votivpark ve Votiv kilisesi

Harika bir kilise hayal edin, mimarisi muhteşem, bak bak doyum olmuyor. E karşısında dikilemiyoruz, peki ne yapıyoruz? Öyle güzel bir park yapmışlar ki kiliseye, Viyana’ya doya doya bakalım diye oradaki çimlerde takılıyoruz. Buranın adı Votivpark, aynı isimli güzel de bir kilise var parkta. Gençler muhabbette, biz de hemen yayılıyoruz çimlere 🙂

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Favorim; Donaupark

Şehrin içinde gez gez bitmeyen, dev bir park yapmışlar, adını da Donaupark koymuşlar. İçinde süs havuzları, çiçekler, köprüler, yemyeşil araziler var. Tamamını gezmek kolay değil. Ben gezebildiğimiz kadarıyla size de bir tur attıracağım 🙂

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Ben de bu çimlerde oturup dinlenme şansına sahip oldum, üstüm çim lekesi olmuş, çimler nemliymiş aldırmadım uzandım gitti. Gökyüzünü seyrettim, her şey için şükrettim. Sizin de aynı şansı elde etmenizi dilerim. 

Viyana’nın yeşil yüzü tabi ki bu parklarla bitmiyor, hatta çok daha büyük ulusal parkları var. Ben sadece gezebildiğimiz ufak bir kısmını sizinle paylaşabildim. Yazımı Viyana’nın hem yeşil hem de tarihi profilini yansıtan bir fotoğrafla bitirmek istiyorum.

Duygu

Jpeg

Facebooktwitter