Paris; Louvre’dan başlar Latin Mahallesinde biter

İşte bugün tam bir Paris günü, tabanlar yanana kadar yürüyoruz..Bugün Paris’te çok güzel şeyler yapıyoruz, harika yerler görüyoruz.. 

Evimizden çıkıyoruz, metro bizim sayılır, elimizde mis gibi akbilimiz var, her yere gideriz alimallah, gidiyoruz da nitekim. Bugün sabahtan Louvre’dayız, ancak yarım gün gezebileceğiz, vaktimiz yok, buna da şükür.. Sabah erkenden sıraya girip biletimizi alıp açılış ile birlikte giriyoruz Louvre’a. Aldığımız broşürden ünlü eserlerin yerlerini saptıyoruz, onlara gidiyoruz biz, yoksa mümkün değil yetişemeyiz..Böyle gezmek bile çok vaktimizi alıyor, saat 3-4 gibi çıkabiliyoruz Louvre’dan.  

Louvre girişi
 
 
 
 
 
Mona Lisa
 
Mona Lisa’nın önünde çekik abi ve ablalardan oluşan acayip bir kalabalık vardı, düzgünce görebilmek zor oldu tabloyu, teyzeler falan çok hırçındı, güme gidebilirsiniz dikkat 🙂
Medusa’nın Salı
 
İhtişam ihtişam
 
Venüs de Milo
 
Louvre’da bile ciddiyet yok arkadaş
 
 
 
 
Taner artist fotoğraflarımı çekti
 
 
 
Ben pozlarımla meşgulken o çalışıyordu, hangi eser nerede 🙂
 
Louvre’ın dış avlusu
 
Louvre piramidi ve koşan biz
 
Louvre’da önemli eserleri gördük, vaktimiz buna yetti, sonra saat 4 gibi çıktık, Louvre’ın önünde uzanan büyük bahçe Jardin des Tuileres’e geçtik. Burası koskocaman bir park, yemyeşil, insanlar sandalyelerde süs havuzunun etrafında keyif yapıyor, burada uzun uzun oturup huzurla kitap okumak var ama biz sadece içinden geçip başka yerleri görmeye gidiyoruz. 
Karşısı Louvre
Bahçe kocaman
 
Havuzun etrafındaki sandalyeler tam keyif çatmalık
 
Jardin de Tuileres’i geçiyor ve Concorde Meydanı’na varıyoruz, buranın karşısında da Şanzelize var, şu meşhur cadde, beklentimiz acayip yüksek. 
Concorde Meydanı
 
Concorde’dan geçip Şanzelize’ye (champ elysee) giriyoruz. Meşhur Lido Show da Şanzelize’de.
Louis Vuitton Mağazası
 
Louis Vuitton Mağazası ilginç vitrinleri
 
Şanzelize’nin sonundaki Zafer Takı
 
Ne yalan söyliyim Şanzelize bizi hayal kırıklığına uğrattı, valla Bağdat Caddesi daha güzel 🙂 

Biz buradan Saint Michel tarafına Notre Dame Katedralini görmeye gidiyoruz, burası gotik mimarinin en güzel örneklerinden, biz bayıldık. 

klasik mum yakma işleri
 
Mumlar da yakından böyle
 
İçi ayrı muhteşemdi
 
Yer yer korkmadık değil
Seine Nehri ile birlikte uzaktan dışı ayrı muhteşem (yakından da tabi)

Buradan çıkıp Pantheon’a geçtik, burada çalışmalar vardı. 

Taner belki farketmezsiniz diye Pantheon’u göstermek istemiş
 
Burası da üniversiteydi ama unuttum adını
 
Pantheon yakınlarında Sorbonne da vardı, burayı da dışarıdan gördük, iç geçirdik, sonra Latin Mahallesi’nde dolaştık, yemeğimizi burada yedik, döner benzeri bir şeydi ama hiç beğenmedik, yerin adını geçmiş zaman hatırlayamıyorum. Latin Mahallesi’nden hediyelik eşyalar aldık, burası nispeten uygun fiyatlıydı, buradan alışveriş yapabilirsiniz. Yorgunluktan daha fazla dayanamayacak hale geldik ve evimize döndük, ertesi gün Paris’te daha gezilecek çok yer vardı…
Facebooktwitter